Orimel

  • Още за нас:
More Website Templates @ pif-webdesign.com - September 26, 2011!

Новини

Хранителна стойност на ориза.

Зърното от ориз се отличава с високата си хранителност — съдържа 75–85 % въглехидрати и 5–10 % протеини. Тези два компонента са с много висока усвояемост за организма на човека — около 96 %, поради което храненето с ориз е много ефективно.

read more
Видове и типове брашно.

В зависимост от вида на зърното, от което е получено, брашното се дели на видове — пшеничено, ръжено, царевично, соево и др., а по качество — на типове. Типът се означава според пепелното съдържание. Например брашно с пепелно съдържание 0,5 % се означава като тип 500...

read more
Произход на пшеницата.

Сравнително нови генетични и археологични доказателства сочат, че двузърнестия лимец и твърдата пшеница произлизат от региона на Караджадаа в югоизточна Турция. Останки от двузърнест лимец са датирани от неолитния период или около 8800 и 8400 г. пр.н.е.

read more
Оризът в икономиката.

Оризът е основна земеделска култура с голямо значение за изхранването на над половината от населението в света, включително на основната част от населението на Азия и някои области в Латинска Америка, Антилските острови и Африка.

read more

 

Новина от архива

Начин на отглеждане на боба

Бобовите семена се засяват в началото на пролетта, като е важно да не се заравят на голяма дълбочина, поради начинът по който бобовото стъбло пониква от почвата. До началото-средата на лятото е зелен, а после узрява и е готов за прибиране.

 

Полезни връзки